+36 30 960 2791

vadasmargit@gmail.com

Apaj, Hajós Major 0725/7 hrsz.
GPS: É 47.0991, K 19.0905

Bemutatkozás Pusztai programok Kastélyhotel Térkép Galéria


Foglalj időpontot és fedezd fel Apapusztát és a pusztai hangulatot csikós Lovasbemutatóval, magyar ízek bemutatójával igazi magyaros hangulatban!
Első okleveles említése 1291-ből származik,Opoy néven. Egy ideig királynői birtok, majd a Margit-szigeti apácák tulajdonába került, de volt többek között a Balassa család birtokában is. A 15. században két településrészből állt, Alsóapajból és Felsőapajból. A török hódoltság idején elpusztult és csak a 19. század során népesült be újra. Akkori neve Apajpuszta volt. 1945 után uradalmi központ jellege megszűnt, közigazgatásilag Dömsödhöz tartozott. 1985-ben önálló községgé vált, köszönhetően A Kiskunsági Állami Gazdaság fejlődésének. 2008 - tól Dömsöd községgel körjegyzőséget hozott létre. Híres volt ló- és szarvasmarha-tenyésztéséről. Nemzetközi hírű versenyló-vérvonala mára a múlté. Jelentős a közelben élő túzokok állománya is.

lovasbemutato


lovasbemutato


Mit kínálunk?

Lovasbemutató, Lovaglás

     Szürkemarha gulya   

Magyaros ízek

Kastélyhotel

 

lovasbemutató


Magyarország pásztorhagyományokban gazdag pusztai környezete, APAJPUSZTA új, vonzó programokkal, hamisítatlan magyaros ízekkel várja kedves látogatóit, Budapesttől mindössze 45 km-re.
Várjuk a külföldről és a belföldről érkező turistákat, akik néhány órás, vagy akár egész napos kikapcsolódásra vágynak eredeti pusztai környezetben, kocsikázások, lovasbemutatók, lakodalmas, ökörsütés, vagy az igazán hangulatos száz szál gyertyás vacsorák keretében.
A HOTEL APAJ azok igényeit is kielégíti, akik a többnapos aktív pihenés hívei: kirándulásokkal az Apaji Nemzeti Parkban, lovaglással, kocsikázással és természetesen a magyar konyha remekeivel szeretnénk maradandóvá tenni vakációjukat.

lovasbemutató


Túrák szervezése


A Kiskunsági Nemzeti Park egyedülálló természeti látványosságai csábító vonzerőt jelent mindenki számára. A szikes puszta páratlan növény és állatvilága világviszonylatban is egyedülálló. A szikes pusztán legelészik a híres magyar szürkemarha, és itt található a fokozottan védett túzok élőhelye is.
Kellemes kirándulások tehetők mind kerékpárral mind gyalogosan az ősi pusztán. A nagy múltra visszatekintő apajpusztai lovasélet méltán szerzett hírnevet határainkon túl is.


magyarostermekek


Kemping

A nomád életet kedvelők számára kempingezési lehetőséget biztosítunk a Hajós Major területén. Várjuk csoportok, kirándulók jelentkezését egy egész napos pusztai kikapcsolódásra. Lovasbemutató igazi pusztai környezetben,
magyaros termékek bemutatója.

 

+36 30 960 2791

vadasmargit@gmail.com

Apaj, Hajós Major 0725/7 hrsz.
GPS: É 47.0991, K 19.0905